Koningsdag 2018

Programma Koningsdag 2018

Op vrijdag 27 april is het Koningsdag. Een feest dat in Nederland, maar ook zeker in de gemeente Beverwijk uitbundig wordt gevierd. Het is een dag waarop merkbaar is dat dit echt een feest is voor en door de inwoners. En waarbij merkbaar is dat samen feesten verbindt. Die lokale betrokkenheid is nu precies de kracht van Beverwijk. Voor mij is dit het eerste jaar dat ik Koningsdag vier in gemeente Beverwijk, maar ik weet zeker dat Koningsdag in Beverwijk een feestelijke dag wordt.

De Oranjevereniging geeft ieder jaar op haar eigen manier vorm aan de invulling van  de  dag.  Door het organiseren van vele activiteiten  zorgen  zij  voor levendigheid en verbinding tussen  inwoners. In deze krant vindt u uitgebreide  informatie  over het programma die de Oranjevereniging heeft samengesteld.

Het Stationsplein en Meerplein vormen het middelpunt van de festiviteiten. Uiteraard is er de traditionele kindervrijmarkt op het Stationsplein. En omdat muziek een belangrijk ingrediënt is voor een feest, klinkt op de diverse podia volop muziek. Ook kunt u een gratis filmvoorstelling in Cineworld bezoeken.

Het organiseren van deze activiteiten rondom Koningsdag kost veel tijd en energie. Namens het hele gemeentebestuur dank ik de Oranjevereniging Beverwijk – en natuurlijk de vele enthousiaste vrijwilligers – voor hun inzet en voorbereiding. Vrijwilligers die hard nodig zijn om zulke dagen tot een succes te maken. En wie weet: misschien inspireert de sfeer rond de festiviteiten u zo, dat u volgend jaar als vrijwilliger de Oranjevereniging Beverwijk wilt ondersteunen. Ik juich dat van harte toe.

Ik wens alle Beverwijkers een fantastisch mooi Oranjefeest. Een feest dat het waard is om ook hier in Beverwijk met zijn allen te vieren. Ik hoop u tijdens een van de evenementen te ontmoeten.

M.E. Smit

De burgemeester van Beverwijk.