Oranjevereniging Beverwijk

Goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 3 december 1910 Nr. 62

 

Zanger/Entertainer Harald Veenstra op Koningsdag in Lommerlust

 

Er moest heel vroeg afspraken gemaakt worden maar het is dan toch gelukt. Na vele jaren proberen is zanger & entertainer Harald Veenstra in Lommerlust op Koningsdag. En hij komt ook nog eens met een speciaal Oranje programma.

Al vele jaren maakt Harald Veenstra geweldig herkenbare, professionele cabareteske liedjesprogramma's voor senioren. Beroemde liedjes, maar ook juist soms de wat minder bekende pareltjes uit het repertoire van de beste Nederlandse artiesten worden opnieuw in herinnering geroepen. Alle voorstellingen worden tijdens het zingen omlijst door prachtige foto's: Bijzondere artiestenfoto's en andere sfeerfoto's die met de liedjes te maken hebben en het optreden een hele nieuwe dimensie geven.

 

Het is dus Horen, Zien en Zingen!. Dat gaan we dus zelf ervaren op 27 april.

 

Het programma start om 14:30 uur en loopt tot 16:00 uur. De zaal gaat open om 14.00 uur voor een ontvangst met koffie/thee. En om het allemaal nog wat feestelijker te maken is er ook nog een drankje en hapje tussendoor.

 

 

Op herhaling: Huis ter Wijck gaat (Oud) Hollandsch

 

Een Koningsdag kan niet voorbijgaan zonder dat er iets leuks actief wordt gedaan en dat geldt ook voor de bewoners van Huis ter Wijck (en bezoekers). Vorig jaar is het goed bevallen, dus dit jaar op Koningsdag 2019 op herhaling een reis door de (Oud) Hollandsche spelen. Koekhappen, Sjoelen en het Rad van fortuin maken deze middag tot een gezellig samen zijn. Een hapje en een drankje zullen zeker niet ontbreken. U bent van harte welkom van 13:00 tot 16:00 uur in de foyer van Huis ter Wijck. Tot de 27e april.

 

 

Elsanta gaat ook (Oud) Hollandsch

 

De bewoners van Elsanta willen het dit jaar eens anders doen. En dus is er nu een bijna dagvullend programma in Elsanta. Om te beginnen wordt er in de ochtend op groot scherm in het restaurant het bezoek van de koning en familie aan Amersfoort geprojecteerd. Daarna staat er een lekker Oranje lunch op het programma.

’s Middags kan dan nog leuke Oudhollandse spelletjes gedaan worden. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor allerlei lekkers tussendoor:

oranje tompouces/oranje gebak en haring, toastje, worst en kaas, oranjebitter, j’us d’orange.

Dus dat wordt dit jaar lekker genieten in Elsanta.

 

 

Nieuw Akerendam

 

Om 20 uur zal er in Nieuw Akerendam een presentatie gehouden worden door Prentenkabinet van der Linden.